Wisłok – Tradycja smaku
Tradycyjne wyroby wędliniarskie
Tradycyjne wyroby wędliniarskie
Od 1994 roku produkujemy i dostarczamy naszym klientom tradycyjne wyroby wędliniarskie wysokiej jakości. Od blisko ćwierć wieku, produkujemy wędzonki i wędliny oraz przygotowujemy mięso z własnego rozbioru. Przekazywana z pokolenia na pokolenie wiedza, zaowocowała. Stworzyliśmy receptury, dzięki którym nasze wyroby mają tak niepowtarzalny smak.
Od początku naszej działalności stawiamy na wysoką jakość, zarówno jeśli chodzi o wyroby, ale także o przygotowane elementy mięs.
Nasza firma realizuje kompletny ciąg produkcji mięsa tj. od uboju, aż do wyrobu gotowego. Ponadto zajmujemy się bezpośrednią dystrybucją naszych wyrobów do punktów detalicznych, hurtowni, restauracji i sal bankietowych.
Od lutego 2018 roku pozyskaliśmy zagranicznego inwestora „SORBEL” S.R.O., wiodącego producenta mięs na rynku słowackim, co pozwala nam na jeszcze mocniejsze skupienie się na jakości i świeżości produktów opuszczających naszą produkcję. Obecnie koncentrujemy się na produktach naturalnych, bez konserwantów i preparatów podwyższających wydajność.
Zapraszamy do współpracy.
Ćwierć wieku bogatej tradycji smaku
Założenie przedsiębiorstwa pod nazwą Zakład Przetwórstwa Mięsnego Wisłok spółka cywilna. Tworzy ją czterech wspólników. Pierwsza siedziba firmy mieści się w wynajmowanym lokalu od GS „Samopomoc Chłopska” w Krośnie, tzw. starej masarni.
Wprowadzamy do produkcji pierwsze podstawowe pozycje tj. kiełbasa zwyczajna, szynka gotowana, kiełbasa golonkowa i salceson
Uruchamiamy własną dystrybucję bezpośrednią do sklepów spożywczych. U szczytu rozwoju sieci handlowej obsługujemy około 2500 punktów detalicznych w skali tygodnia.
Nastąpiła zmiana formy prawnej przedsiębiorstwa- przekształcenie spółki cywilnej w spółkę jawną. Ponadto odkupiliśmy nieruchomość i odtąd prowadzimy działalność w lokalu własnym.
Wdrażamy nowe technologie produkcji żywności. Sukcesywnie wprowadzamy nowe produkty. Spółka zatrudnia 120 osób.
Nastąpiła zmiana formy prawnej przedsiębiorstwa- przekształcenie spółki jawnej w spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością. Firma przeprowadza się do Miejsca Piastowego (od 2015 roku). Nowa lokalizacja i większa przestrzeń umożliwia firmie dynamiczny rozwój.
Jeden z udziałowców odchodzi ze spółki.
Pozyskaliśmy inwestora, który staje się posiadaczem większościowego udziału w spółce. Wdrażany jest proces transformacji (rebranding) wszystkich elementów marki tj. oferowane produkty oraz ich jakości, ale także jakość obsługi, całkowita zmiana podejścia do spraw produkcji i jej jakości, spraw handlowych. Zmniejszamy asortyment, stawiając na wysoką jakość wyrobów. Produkujemy wędliny tradycyjne. Półka premium. Zmieniane jest podejście handlowe i marketingowe. Promowanie półki premium.
skupiamy się na produkcji wyrobów naturalnych